طرح اين برنامه كه بايد به تصويب همه پايتخت‌هاي اروپايي برسد دولت‌هاي اتحاديه اروپا تا پايان ژوئن فرصت خواهند داشت قراردادهاي موجود با ايران را نهايي كنند اما بايد كليه‌ي واردات را از آغاز ماه ژوييه به بعد متوقف كنند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، ديپلمات‌هاي اتحاديه اروپا مدعي شدند دانمارك پيشنهاد كرده است كه دولت‌هاي عضو اتحاديه از اول ژوييه (دهم تيرماه) به بعد واردات نفت‌خام از ايران را تحريم كنند.

خبرگزاري رويترز با اعلام اين خبر از بروكسل گزارش داد: پيشنهاد دانمارك با هدف رفع نگراني‌هاي برخي دولت‌هاي اروپايي درباره تاثير اقتصادي ممنوعيت واردات نفت خام ايران ارائه شده است.

طرح اين برنامه كه بايد به تصويب همه‌ي پايتخت‌هاي اروپايي برسد دولت‌هاي اتحاديه اروپا تا پايان ژوئن فرصت خواهند داشت قراردادهاي موجود با ايران را نهايي كنند اما بايد كليه‌ي واردات را از آغاز ماه ژوييه به بعد متوقف كنند.

ديپلمات‌هاي اتحاديه اروپا مي‌گويند كه هدف از اين كار نهايي شدن مذاكرات درباره‌ي جزييات تحريم در زمان برگزاري نشست بعدي وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در تاريخ 23 ژانويه (سوم بهمن‌ماه) است كه راه را براي اجراي آن در روزهاي پس از آن باز مي‌كند.

يك ديپلمات اتحاديه اروپا كه خواست نامش فاش نشود گفت: دانمارك پيشنهادي را ارائه كرده است مبني بر اين كه تحريم كامل از اول ژوييه آغاز شود. هنوز توافقي در اين باره صورت نگرفته است.

وي گفت كه يونان كه به شدت به واردات نفت ايران وابسته است، تصويب آن را به تاخير انداخته است و به دنبال يافتن جايگزيني براي تامين نفت خام خود است.

در عين حال رامين مهمان‌پرست ـ سخنگوي وزارت خارجه ايران ـ در پاسخ به پرسشي در مورد اين كه اتحاديه اروپا دهم بهمن‌ماه قرار است در اجلاسي درباره تحريم‌هاي شديدتر عليه ايران تصميم‌گيري كند، گفت: اين تحريم‌ها غيرقانوني و غيرمنطقي است. هر حركت يك‌جانبه‌يي حتما مورد قبول ملت‌ها و كشورهاي جهان نخواهد بود.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان اضافه كرد: به لحاظ شرايط واقعي كه در اين كشورها وجود دارد، به نظر نمي‌رسد چندان براي ورود جدي به اين مباحث آمادگي وجود داشته باشد گرچه فشار آمريكايي‌ها به كشورهاي اروپايي بسيار سنگين است.

او گفت: مجموعه اتحاديه اروپا نيز رقيب جدي اقتصادي براي آمريكاست و با اين روش آمريكا رقباي خود را از صحنه حذف مي‌كند اما واقعيت‌هاي كشورهاي اروپايي نشان مي‌دهد آن‌ها آمادگي وارد شدن به تحريم نفتي ايران را به صورت جدي ندارند. خوش‌بينانه‌ترين حالت درخواست سه ماه تعويق است كه به صورت معمول از يك سال به تعويق افتادن اين تحريم‌ها صحبت مي‌كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس